Ett vinnande koncept

by déco franchise

It starts with a Why!

Varför gör vi detta?

Ensam är inte stark. Ja det är något vi på by déco tror på. Att ingå i ett koncept  där vi peppar, stöttar utvecklas och har kul tillsammmans gör att vi mår bättre, presterar bättre både privat och på jobbet . 

Många frisörer som jobbar åt sig själv eller har anställda kan många gånger känna sig ensam i sin roll som ägare. Frisörer är konstnärer och kreatörer och i många fall inga ekonomer eller företagare. De ska samtidigt som de tar hand om kunder, vara personalansvarig, sköta sociala medier, marknadsföring, kontakt med myndigheter, ta hand om ekonomin, göra löner  och ta hand om beställningar…ja listan kan göras lång. Samtidigt som lönsamheten inte räcker till och semestern blev inte av detta år heller.

Känner du igen dig? Vill du ha roligt på jobbet? Sova gott om natten? Då kan du få ta del av vårt koncept. Vi vill att ni frisörer ska få vara de bästa frisörer ni är och inte behöva fundera och oroa er för allt det andra som hör företagande till. Att fortfarande få jobba med sitt eget företag men att få ta del av alla ekonomiska fördelar med bättre avtal, hjälp med ekonomi, marknadsföring, sociala medier och personal skulle göra jobbet roligare. 

Våra ledord inom by déco är;

 • Enkelhet – Det ska vara enkelt att driva företag med rätt förutsättningar
 • Trygghet – Du och din personal ska vara trygg. Vi stöttar dig till 100% och du får en egen mentor
 • Utveckling – För att lyckas krävs utbildning. Efter utbildning där vi utmanar oss kan vi utvecklas. Med vår breda kunskap inom frisöryrket kommer du att få ta del av en utbildningsplan både personlig och yrkesmässig.
 • Lönsamhet – För många kan det ses i en extra semestervecka, för andra högre lön. Du bestämmer- vi hjälper dig att lyckas.

Krav från franschaisetagare:

 • Använda endast godkända märken för bolaget.
 • Använda sig av samma möbelkoncept o utseende på salongen med undantag av bydeco godkända ändringar. 
 • Samma prissättning på behandlingar o produkter för att bibehålla statusen i branschen.

Vad är franchising?

Både svenskt och internationellt näringsliv är fullt av företag som använder sig av franchising.

Franchising innebär att man hyr ett företags affärsidé. Idag finns över 18 000 egna företagare i Sverige som bedriver sin verksamhet genom franchising.

Franchising är en samarbetsform mellan ägarmässigt oberoende parter. Franchisegivaren äger ett prövat och lönsamt affärskoncept. Franchisetagaren driver ett eget företag och hyr affärskonceptet av franchisegivaren.

Frisörbranschen

I frisörbranschen finns inget franchising koncept idag men det kan vi på by déco nu erbjuda!

Vi ser hur intresset för franchising som företagsform ständigt ökar både i Sverige och utomlands. Den unika kombinationen av tryggheten i ett beprövat affärskoncept och drivkraften hos den fria företagaren är förmodligen en av de viktigaste förklaringarna och en nyckel till framgång. När ett franchiseföretag hyr ut rätten att använda sitt företagsnamn till andra företagare, så är det ett långsiktigt samarbete mellan två likaberättigade parter. Samarbetet styrs av ett avtal som båda skriver under.

Franchising kan tillämpas inom så gott som alla område av vårt näringsliv, där försäljning av varor, tjänster och/eller service förekommer. Vi tror på att ett sådant koncept i frisörbranschen skulle stärka konkurrensen.

Franchisegivaren, by déco

By déco har en väl fungerande och lönsam affärsverksamhet och vill expandera och låta verksamheten växa tillsammans med dig.

By déco öppnade sin första salong 2015 av Mari Lundmark. Mari är frisör sedan 1996 och har drivit och utvecklat 3 frisörsalonger innan hon öppnade by déco. Mari har under många år jobbat med utbildning för frisörer åt internationella stora företag både i Sverige och utomlands. Utbildning är  nyckeln till framgång och i konceptet kommer Mari att jobba som coach och utbildare. I dag består by déco av totalt 5 delägare där varje delägare har unik kompetens inom yrket. Vi har i dag salonger i Umeå, Kiruna och Luleå och kommer fortsätta vår resa att göra frisörbranschen mer attraktiv och lönsam. 

Franchisetagaren- är det dig vi söker?

Vi söker dig som är positiv, vill utvecklas, ser möjligheter och tänker större än alla andra. Välkommen att ingå i Sveriges bästa team som ger dig möjligheter som ingen annan kan ge.

Vi erbjuder dig

 • En mentor/coach som ser till att du lyckas.
 • Utbildning 2 ggr/år.
 • Bättre avtal hos leverantörer.
 • Hjälp med sociala medier/marknadsföring
 • Ta del av vår e-handel
 • Personlig utvecklingsplan 
 • Stöd i personalfrågor
 • Businessutbildning 
 • Digitala möten 4 ggr/år
 • Gemensam träff 1 gång/år

Frisören/frisörerna kan enkelt hyra ett nyckelfärdigt och bevisat framgångsrikt affärskoncept av by déco där det finns instruktioner och löpande rådgivning för hur konceptet ska bedrivas. Det kan också vara så att ett företag vill komplettera sin övriga verksamhet med ett nytt affärskoncept. Till exempel kan en företagare i övriga skönhetsbranschen (tex hudterapeuter som väljer att integrera och anställa frisörer) bli franchisetagare till en frisör-franchise.

Rollfördelning

Franchising är en samarbetsform mellan ägarmässigt oberoende parter. Franchisegivaren äger ett prövat och lönsamt affärskoncept och hyr ut det till en franchisetagare. Franchisetagaren driver ett eget företag och hyr själva affärskonceptet av franchisegivaren, och bildar på så sätt en länk i en kedja av företag med samma affärskoncept.

Med en fungerande affärsidé och hårt arbete kan dina ekonomiska och personliga investeringar snart omvandlas till en god inkomst.

Välkommen om du har några frågor!

Kontakta oss för att få veta mer.

Mari Lundmark, Grundare/VD by déco 070-657 05 50

Hör av dig!

Vi vill gärna hjälpa dig om du har en fråga. Fyll i dina uppgifter så återkommer vi inom 48 h.  

By Déco

Hitta hit

Varukorg